Over ons  

Eigenaresse Ingeborg staat voor:

"Betrokken, bevlogen en gepassioneerd, met de aandacht die jouw hond verdient schept ze vertrouwen. Haar onbegrensde geduld en haar liefde voor honden maken het trimmen bij haar zo uniek. Uw hond voelt zich veilig."

Mijn naam is Ingeborg Konings en ik woon samen met mijn partner Roel sinds 2005 in het mooie dorp Stiphout (Helmond). Al heel mijn leven had ik een sterke klik met honden en in 1998 besloten wij onze eerste hond te nemen. Haar naam werd Poh, een lekker eigenwijze en levendige Jack Russel.  Een geweldige hond, ze is maar liefst 18 jaar oud geworden en nog niet zo lang geleden gestorven. Een jaar later in 1999 ben ik gestart met de opleiding tot Hondentrimster. Ik droomde van een eigen salon met verschillende hondenrassen waarin ik mij kon richten op het algehele welzijn van de hond.

Ik heb toen de keuze gemaakt en mijn fulltime baan opgezegd om mij volledig te storten op de opleiding en (pittige) stageperiode. Tot mijn diploma in oktober 2001 heb ik 4 volle dagen stage gelopen om ervoor te zorgen dat ik het vak zo goed mogelijk zou leren.  Na het behalen van mijn diploma ben ik dan ook direct mijn eigen salon begonnen in de wijk Brandevoort in Helmond. Tussendoor nog een uitstapje met de trimsalon van 2 jaar naar Kessel om vervolgens in Stiphout te landen. Inmiddels hebben we ook nog 15 jaar een 2e Jack Russel gehad genaamd Diddle, en hebben wij nu twee Chinese Crested Powderpuff reuen die uw hond vaak vriendelijk staan op te wachten in de salon.  


Hond & Welzijn samengevat:

  • In het bezit van de diploma’s, inschrijving KvK en BTW nummer
  • Ingericht om alle rassen te kunnen trimmen, met een bad voor grote- en voor kleine honden. 
  • Werkt volgens een hygiëne protocol.
  • Veilig en diervriendelijk ingericht, inclusief airconditioning bij warme dagen! 

 

  © Hond & Welzijn – Ingeborg Konings 2001-2020