Hondenshow in Echt Limburg 2 juli 2017

Hondenshow in Echt Limburg 2 juli 2017

Mijn 3de hondenshow met mij powderpuffjes is een feit. Voor het eerst gaan beide honden tegelijk mee op pad. Best spannend. Ik ben namelijk nog niet zo geoefend in een hond op een hondenshow uitbrengen. Heel mijn leven heb ik wedstrijden gereden met de paarden en nu loop ik langs mijn hondenkinderen in de ring op een hondenshow.

Dan blijkt ik ook nog bij de meest geoefende mensen en honden in de ring te staan. Ik hou het niet meer van de zenuwen, even kijk ik richting uitgang om direct naar huis te gaan, brrrrr. Natuurlijk kan ik Ingrid, de fokster van mijn honden en Roel, mijn mannetje, daar niet achter laten dus bedenk me meteen.

Beatle is als eerste aan de beurt in de Jeugd klasse. Hij is nu 10 maanden en heeft er zin in…alhoewel…het gras ruikt zo lekker dat hij totaal niets meer hoort en ziet…ik probeer van alles maar ben niet in beeld…ik voel ineens de grond onder mijn voeten weg zakken maar houd moed, op tafel kwispelen hij meteen de keurmeester tegemoet, Pfff eindelijk ontspanning, daarna mag hij nog even mooi staan te wezen op de grond en weer lopen…weer die neus over de grond…ik probeer er alles aan te doen om zijn aandacht te trekken zonder dat het opvalt en ondertussen klik ik wat met mijn mond en doe vrolijk…pfffff…de keurmeester roept me bij zich en yessss 1ste plaats Uitmuntend…niet te geloven…we deden het dus goed!!

Oke…gezicht in de plooi en buik in en daar gaan we….uuuuhhhh….Donny kom nou??
Ons Donny heeft er geen zin in vandaag…chinezen zijn namelijk heel eigenzinnig…meteen denk ik…waar ben ik aan begonnen…thuis heel goed geoefend en hier klapt hij dicht..en nu???? Ik zie in mijn ooghoek de andere heel soepeltjes door de ring heen marcheren…

Op tafel en de keurmeester komt voor Donny staan en wil zijn tanden bekijken…ineens deinst hij terug…ooohhh neeeee..wat nu? Meteen pak ik zijn mond en til zijn lippen omhoog…hij geeft een goedkeurend knikje en hij mag weer op de grond.

En we gaan weer met zijn allen achter elkaar in een wat hoger tempo de ring door.

Ondertussen heeft ons Donny nog steeds de rem erop, heel moeilijk omdat hij wel in het tempo mee moet gaan, uiteindelijk staan we weer stil en wijst de keurmeester naar mij. Ik krijg het warm want snap niet goed wat hij bedoeld…ik blijf staan…hij wenkt dat ik naar voren moet komen en wijst naar het bordje met nummer 2 erop en ineens sta ik op de 2de plaats met ons Donny.

Wat leuk eigenlijk!!! Je loopt een paar rondjes met je hond over een grasveld, staat een paar keer stil tussendoor zet je hond een keertje op tafel en je wint een prijs! Ik had altijd zo’n raar beeld over hondenshows. Ik dacht dat het zielig was voor de hond . Of dat deze honden alleen maar mooi moesten zijn en verder geen leven hadden.

Wat ik na 3 hondenshows wel kan zeggen, deze mensen houden echt van hun honden. Ze zijn er heel de dag mee bezig en de hond mag fijn mee met de baas en hoeft niet heel de dag alleen thuis te blijven. De aandacht die ze krijgen…in één woord GEWELDIG!!!!
Mijn vooroordeel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Mijn nieuwe hobby is dus helemaal hondproof!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *