Trimmen met een Vacuüm Systeem

Trimmen met een Vacuüm Systeem

Allernieuwste trim methode in de Trimsalon.

In Amerika trimt elke trimsalon met een Vacuüm Systeem. Nu ook in trimsalon Hond en Welzijn maken we gebruik van de allernieuwste trim methode.

Het Vacuüm Systeem is een opvangbak waar door middel van een afzuig systeem de haren die vrij komen tijdens het scheren of kammen van de hondenvacht in worden opgevangen.  Dit werkt uitermate hygiënisch want er zal niet tot nauwelijks nog haar in de omgeving komen. Dat betekent dat de overdracht van bijvoorbeeld schimmels en vlooien van de ene hond, via haren in de trimsalon, over gaan op de andere hond enorm klein is geworden. Voor de hond ook enorm prettige behandeling. Eventueel jeuk van achterblijvende haren en schilfers niet meer aan de orde zijn.
Uw hond word schoner en voelt zich prettiger na een trimbeurt, wat natuurlijk bij ons voorop staat een blije hond daar doen we het voor.

De huidschilfers en de haren worden immers allemaal afgezogen en zullen daardoor niet meer ingeademd worden waar ze terecht zullen komen in de longen van de trimster. Het ontwollen en kammen van honden is lichamelijk best een zware klus. Dat is ook een rede waarom er zoveel trimmers geen grote honden meer willen doen in de trimsalon.

De zuigende werking van de vacuümsysteem maakt het werken met deze zware vachten een heel stuk makkelijker. Het ontwollen bij dichten vachten bied dit apparaat een enorme uitkomst. Het zal de vacht zeer ten goede komen. In combinatie met een goed was- en blaasmethode zal de vacht van u hond weer bijzonder luchtig worden.
In de trimsalon word bepaald of de vacht geschikt is voor deze methode. Eventuele behandeling kan alleen worden beoordeeld bij het zien van de vacht.

Voor honden met een knipvacht of effileervacht is het systeem uitermate geschikt. Voor meer informatie kunt u in de trimsalon terecht. Wij beantwoorden graag u vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *